Welcome, Guest. Please login or register.
March 08, 2021, 10:24:43 PM

Firing

This is a discussion for the topic Firing on the board Beach Buggy Engine and Exhaust Help.

Author Topic: Firing  (Read 634 times)

this user is offline africanbug

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 41
  • Namibia
  • Beamish Buggy
on: July 11, 2016, 06:19:36 PM
Hi guys, hope all is well. I'm finally busy with my engine, but seem to have come across a problem. When ever I start the buggy, cylinder 3 &4 is dead. As soon as I pull out both of the cords by a couple of millimeters, both cylinders fire up.

What couls be the problem?
If all else fails, gas it....!!!!


this user is offline Doon L001

  • Forum Moderator
  • Buggy Prince
  • ******
  • Posts: 3687
  • Nr Leek Staffordshire
  • DOON LWB
Reply #1 on: July 11, 2016, 06:35:59 PM
Caps on the plugs screwed on properly?
Just a guess
Dave - Doon LWB 1st one made  ;-)up Name "Weather Permitting"


this user is offline GBHgpJON

  • Buggy Lord
  • ******
  • Posts: 613
  • North Devon
  • GP MK1 Superbuggy
Reply #2 on: July 11, 2016, 07:06:03 PM
Swap your plugs over from 1 and 2........does the problem move with them?.....my guess is dodgy plugs......






this user is offline snoopy

  • MBC Moderator
  • Buggy Fanatic
  • ******
  • Posts: 8767
  • evesham. 07757010432
  • Kango ss/ Jas lwb
Reply #3 on: July 11, 2016, 09:02:30 PM
you may have broken leads if they are carbon centres and not copper wire.
as said tyr swapping leads and plugs it will just depend on the length of the leads.


this user is offline africanbug

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 41
  • Namibia
  • Beamish Buggy
Reply #4 on: July 11, 2016, 09:19:09 PM
I swoped it with brand new leads, but I'll swop the spark plugs tomorrow.
If all else fails, gas it....!!!!


this user is offline africanbug

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 41
  • Namibia
  • Beamish Buggy
Reply #5 on: July 15, 2016, 05:56:27 PM
 ;D Soooo, it was only bad spark plugs.... Feel like a real @hole.... Thanks for all your help guys.
If all else fails, gas it....!!!!


this user is offline snoopy

  • MBC Moderator
  • Buggy Fanatic
  • ******
  • Posts: 8767
  • evesham. 07757010432
  • Kango ss/ Jas lwb
Reply #6 on: July 15, 2016, 08:01:55 PM
Bet they were made by bosch, once a maker of quality products.


this user is offline GBHgpJON

  • Buggy Lord
  • ******
  • Posts: 613
  • North Devon
  • GP MK1 Superbuggy
Reply #7 on: July 15, 2016, 08:56:02 PM
Bet they were made by bosch, once a maker of quality products.

Yep......now its NGK, all the way, hay......
I had exactly the same, hence having an ickling it was the plugs.
Glad you sorted it.


this user is offline africanbug

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 41
  • Namibia
  • Beamish Buggy
Reply #8 on: July 15, 2016, 09:47:37 PM
You are correct. Once they were the best, but suck at it now. Thanks for all the help guys.
If all else fails, gas it....!!!!